28 Mart 2012 Çarşamba

Blogger Yönetici

Blogger Yönetici aracı, Blogger’da yayınladığınız günlük kayıtlarınızı ve yorumlarınızı bilgisayarınıza indirmenizi ve internete bağlı değilken de aralarında gezinmeniz için tasarlanmıştır. Blogger Yönetici aracı yazılara gelen yorumlara hızlıca cevap verebileceğiniz bir arayüz de sağlar. Blogger Yönetici aracı günlüğünüzü dışarıya aktarmanızı ve dışarıya aktardığınız kayıtları dilediğiniz zaman içeri aktarabilmeniz için kolay bir arayüz de sağlar. Tüm bunların yanında Blogger Yönetici aracı bir anımsatıcı görevi görerek sizin belirttiğiniz zaman aralıklarında yazılardan seçmeler yaparak size hatırlatır.


Yüklenişi: Şu bağlantıdan indireceğiniz BY_Kur.zip (SHA1 : 7C8989FFED7A45C09ACA3E5B012163EFC81CBADD) dosyasını istediğiniz bir dizine açın. Çıkan BY_Kur.exe (SHA1: 2232D7A31375B0B76C307615D0D598595D190B8C) dosyasını çalıştırdığınızda ekrandaki yönergeleri izlemeniz yeterli olacaktır. (Kurulumda lisans bilgisi ekranında “Accept/Kabul Et” ve kurulum ekranında “Extract/Aç” tıkladıktan sonra tekrar “Accept/Kabul Et” düğmesine tıklamanız yeterli olacaktır.
Kurulum ekranı 1

Kurulum ekranı 2



Not: SHA1 bütünlük kontrolü için Dosya Bütünlük Kontrolü uygulamasını kullanabilirsiniz. Buradan indireceğiniz hiç bir uygulamayı Dosya Bütünlük Kontrolü yapmadan kullanmayınız.

Kullanılışı: Uygulama kurulumdan sonra Masa Üstü'ne “Blogger Yönetici” adlı bir kısayol oluşturur. Bu kısa yola tıklayarak uygulama çalıştırılabilir.

Blogger Yönetici aracı ilk kez çalıştırıldığında “Ayarlar“ bölümünden gerekli bilgiler girilmelidir. (İlk çalıştırmada doğrudan bu ekran gelir.)

Gerekli olan ayarlar “Blogger Ayarları” bölümündeki "Kullanıcı Adı", "Parola" (Parolanızın kaydedilmesini istemiyorsanız “Her oturum açılışında parola sor” kutucuğunu işaretleyebilirsiniz. Bu güncelleme, dışarı ve içeri aktarma işlemleri esnasında daha önce oturum açılmamışsa parolanızı girebileceğiniz bir ekran gösterilmesini sağlar) ve Günlük Adı (Kullanıcı Adı ve Parola bilgileri giriliyse Günlük Listesi otomatik olarak güncellenecek ve günlüğünüzün adı listede belirecektir) bölümleridir.

Bunun dışında güncellemeler sırasında taslak kayıtların da getirilmesi için “Taslakları göster”, resimlerin bilgisayarınızda saklanması için “Resimleri göster ve kaydet”, kayıtların ve yorumların silinebilmesi için "Kayıtlar ve yorumlar silinebilsin" (Kayıt silme işlemine izin verirken dikkatli olun, bir kaydı sildikten sonra yedeğiniz yoksa o kaydı tamamen kaybedebileceğinizi de göz önünde bulundurun), program açılırken güncelleme yapması için “Başlangıçta günlük ve yorumları güncelle”, anımsatıcı özelliği için “Geçmişte bir gün özelliğini aç” kutucuklarını işaretlemeniz gerekir. Anımsatıcı özelliğinin ne kadar sürede bir çalışacağını alt bölümde bulunan kısımdan dakika olarak ayarlayabilirsiniz.

Genel” bölümü altında bulunan “Başlangıçta IP adreslerini kontrol et” seçeneği işaretlenirse uygulama açılışta aşağıdaki gibi genel ve yerel IP adreslerini gösterir.


Bu ayarlar yapıldıktan sonra “Kaydet” düğmesi ile ayarları kaydetmeniz gerekir.

Ayarlar tamamlandıktan sonra “İlk Güncelleme” düğmesi yardımıyla günlük kayıtları ve yorumlarınızın bilgisayarınıza indirme işlemini başlatabilirsiniz. (Bu işlem kurulumdan sonra mutlaka yapılmalıdır.)

Not: 4.000 günlük kaydı (4 dakika) , 5.000 yorum (5 dakika) için güncelleme süresi yaklaşık olarak 10 dakikadır. (Bu süre internet bağlantısı ve bilgisayarınızın hızına göre değişebilir.)

İlk güncelleme işlemi bittiğinde Blogger Yönetici aracı kullanıcıyı bir mesaj ile bilgilendirir. Bu mesajla aynı zamanda günlük kayıtlarında bulunan resimlerinde güncellenmek istenip istenmediği sorulur. Eğer bir seferde tüm resimlerin güncellenmesi isteniyorsa “Veriler güncellendi. Günlük kayıtlarındaki resimleri de güncellemek ister misiniz?” sorusuna “Evet” cevabı verilmesi yeterli olacaktır. Bu işlem başladıktan sonra istenen anda ekranın sağ alt köşesinde bulunan “İptal” düğmesi yardımıyla kesilebilir.

Not: Resim sayısının fazla olduğu günlüklerde bu süre uzayabilir. Başlagıçta bu işlemi yapmak yerine kayıtlar içinde gezindikçe resimlerin kayedilmesi sağlanabilir. İlk güncelleme esnasında bu işlemin yapılması durumunda 5.000 adet resim dosyası için gereken süre testlerde 2 saat olarak ölçülmüştür. (Bu süre internet bağlantısı ve bilgisayarınızın hızına göre değişebilir.)

Bu işlemlerden sonra uygulama tüm günlük bilgileri ile kullanıma hazır hale gelir.

Blogger Yönetici aracı dört bölümden oluşur;


1. Günlük Kayıtları: Tüm günlük kayıtları ve ilgili yorumlar bu ekranda görülür. Bu ekranda ilgili günlük kaydı ve bağlantılı yorumları silebilir (“Ayarlar” bölümünde izin verildiyse) ya da yorum ekleme işlemi yapabilirsiniz. Diğer ekranlarda da olduğu gibi tüm biligler üzerinde filtreleme işlemi yapılabilir.

Ayrıca ekranın sol alt köşesinde bulunan “Hızlı Filtreleme” düğmeleri ile ilgili tarih aralıkları seçilebilir. “Tarihe Git” bölümünden seçilen güne ulaşılabilir.


2. Günlük Yorumları: Günlük kayıtlarından bağımsız olarak tüm günlük kayıtları bu ekrandan izlenebilir. 

3. Yorumcular: Bu ekrandan yorumcular ve yorumlarına guruplanmış olarak erişilebilir. 

4. Ayarlar: Ayarların detayları yukarıda anlatılmıştır. Bu sekmeden ayrıca günlüğünüzü dışarı aktarabilir (yedekleyebilir) ve dışarı aktarmış olduğunuz günlüğünüzü geri yükleyebilirsiniz. (Bu özellik ile dışarı aktarmış olduğunuz kayıtlarınızı kolaylıkla başka kaynaklara taşıyabilirsiniz.) “Günlüğü Dışarı Aktar” düğmesi seçmiş olduğunuz günlüğü tüm özellikleriyle birlikte dışarı aktarır. “Günlüğü İçeri Aktar” düğmesi ise “Günlük Yedekleri” listesinden seçilmiş olan yedeği Blogger sistemine geri yükler. 


Bunların dışında ekranın sağ alt köşesinde bulunan; 


 • Hakkında düğmesi ile program adını ve yazarını görebilirsiniz. Bu ekrandaki www.erkansen.com bağlantısına tıklayarak sayfama ulaşabilirsiniz. 


 • Tarayıcıda Aç düğmesi ile seçmiş olduğunuz günlük kaydını kendi internet tarayıcınızda görüntüleyebilirsiniz.
 • Güncelle düğmesi ile istediğiniz anda günlük kayıtları ve yorumları (sadece yeni ve güncellenmiş kayıtlar) bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
 • Çıkış düğmesi yardımıyla programı kapatabilirsiniz. 

Blogger Yönetici aracı aynı zamanda bir hatırlatıcı olarak da çalışır. Uygulamayı küçülttüğünüzde saat tepsisinde çalışmaya devam eder. “Ayarlar” ekranında belirtmiş olduğunuz süre içerisinde rastgele bir kayıt seçerek yandaki şekilde hatırlatır. 
Çıkan mesaja tıkladığımızda okuyabilmemiz için ilgili kaydı gösterir. 



 “Geçmişte bir gün” özelliği kayıtlar “Dün”, “Önceki Hafta”, “Önceki Ay”, “Önceki Yıl” ya da elle filtreleme yapılarak belirli tarihler arasında da çalıştırılabilir. 

SHA1: 7C8989FFED7A45C09ACA3E5B012163EFC81CBADD (BY_Kur.zip) 
SHA1: 2232D7A31375B0B76C307615D0D598595D190B8C (BY_Kur.exe) 
SHA1: AC58FC7A7C2920FD854E6FE25FADCF02303DB2AE (BYonetici.exe) 

Not: Bu sitedeki tüm araçlar güvenli ortamlarda ve sistemlere zarar vermemek üzere geliştirilmişlerdir. Ancak kullanımlarından oluşabilecek zararlar kullanıcı sorumluluğundadır.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder