9 Şubat 2011 Çarşamba

Windows Zaman Ayarlayici (NTP Istemci/Client)

Diz üstü ya da masa üstü bilgisayarınızın pili mi bitti? Bilgisayarınız tarihi sürekli olarak unutuyor ve elle ayarlamak zorunda mı kalıyorsunuz? Windows üzerinde ki “İnternet Saati” ayarları zaman aralığı çok fazla olduğundan işinize yaramıyor mu? Internetten ücretli veya ücretsiz pek çok aracı denediniz ama çözüm bulamadınız mı? Aşağıdaki program bu sorunlarınızın tamamını ortadan kaldırıyor!

Giriş ne kadar reklam koktu yahu. Okuyanda diyecekki dünyayı kurtarıyor minicik bir programla… Hayır, dünyayı kurtarmıyorum. Ama lazım olduğunda çok işe yarıyor bu tarz araçlar.

Yüklenişi: Yükleme gerektirmez.

Kullanılışı: Şuradaki WTimeSet.zip dosyası içerisinden WTimeSet.exe dosyasını istediğiniz bir dizine kopyalayın ve çalıştırın. Zaman sunucu listesinde ön tanımlı olarak 5 tane NTP sunucusu girilmiştir. İsterseniz bu adresleri fare ile seçerek klavyeden Sil (Delete) tuşuna basarak silebilirsiniz. Yeni adres eklemek için listenin hemen altında bulunan bölüme sunucu adresini yazrak (+) tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır. (Listeye enfazla 5 adres girebilirsiniz.)

Uygulamanın otomatik yapmasını istediğiniz işleri “Otomatik” bölümünden tanımlayabilirsiniz:

Başlat: Uygulamayı Windows açılışında otomatik olarak başlatır.

Eşitle: Bilgisayarınızın saat ve tarih ayarlarını ağ sunucusundan otomatik olarak günceller. (Belirtilen süre içerisinde tekrarlanan bir işlemdir. Bilgisayar saati sürekli geri kalan ya da bozulanlar bu süreyi isteklerine göre 1 – 360 dk aralığında düzenleyebilirler. )

Kapat: Otomatik eşitleme (Eşitle) özelliği aktif edildiğinde istenirse uygulama bilgisayarın saatini eşitledikten sonra otomatik olarak kapanır. (Eğer bilgisayar açılışında saat eşitlemesi yaparak uygulamanın kapanması isteniyorsa bilgisayar tamamen açıldıktan yani internet hattı çalışır hale geldikten sonra güncelleme yapacak şekilde kısa bir süre belirlemeniz bilgisayarın yorulmasını engelleyeceği gibi hata olasılığını da azaltacaktır.)

Uygulamanın kendisi zaten ne kadar basit olduğunu gösteriyor. Arayüzü ayrıca anlatmıyorum bu nedenle…

Umarım sizinde işinize yarar. İndirmek, kullanmak ve dağıtmak tamamen ücretsiz, sadece bir teşekkür edip, hayır duası edin yeter.

İndir
MD5: 07649E2C0D006D8D96689024EF560AC2 (WTimeSet.exe)

Not: Tüm Windows işletim sistemlerinde çalışması lazım. Ama sadece Windows XP ve Windows 7’de (32/64 Bit) denendi. Yükleme ve kullanım bilgisi aşağıda…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder