8 Şubat 2011 Salı

Açılış

Merhaba,

Uzun zamandır burada kendi yazdığım/geliştirdiğim küçük araçlar ve yazılımları paylaşmayı planlıyordum. Ancak bir türlü fırsat bulupta başlayamamıştım. Yarından itibaren daha onceden yazdığım ve ihtiyaç duydukça geliştirdiğim araçları burada paylaşacağım.

Burada paylaşmaya çalıştığım araçlar profesyonel çözümler olmayacak. Bazen piyasada çok daha iyilerini bulabileceksiniz ya da yeni çıkmış bir işletim sistemi o aracı zaten içeriyor olacak. Bazen başka bir iş için yazılmış bir araç çok başka bir ihtiyacınızı görecek.

Burada paylaştığım araçlarda lisans koruması da olmayacak çoğunlukla. Olanlarda ise sadece yorum yapanlara lisans sağlamaya çalışacağım.

Ayrıca bazı programlar amaçları dısında kullanıldıklarında sistemlere zarar da verebilirler. Ancak bu tamamen kişinin kendi sorumluluğunda olacak. Örneğin Benim uzaktan yönetim için yazdığım bir aracı kötü şakalar yapmak için kullanan kişi bu işin sonuçlarını kendisi göğüsleyecek.

Bunları neden paylaştığıma gelince; zaten halı hazırda kendi isimi görmek için yazıyorum bu araçları. Neden başkasının da işini görmesin dedim. Ne beklediğime gelince, kuru bir teşekkür ve hayır duasından başka bir şey beklemiyorum.

Açılış kısmını kısa keseyim. Yarın ilk basit araçla karşınızda olacağım. Şimdiden hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder