9 Mart 2011 Çarşamba

Sanal Disk Sürücü Yönetimi (Virtual Drive Manager)

Bilgisayırınızda birden fazla diske mi ihtiyacınız var? Ama yeniden bölümleme ve benzeri işlemleri yapmak istemiyorsunuz. Bir  uygulamanızın özellikle bir sürücüden mi çalışması gerekiyor? Ya da benim gibi kendi yazılımlarınısı  geliştiriyor ve bunları organize tutmak için belirli bir sürücüde mi tutmak istiyorsunuz? Bunlar için Windows üzerindeki Subst komutunu kullanabilirsiniz.Sonra bu sürücüleri her başlangıçta oluşturmak için bir komut dosyası oluşturup bunun başlangıçta çalışmasını da sağlayabilirsiniz. Ya da tüm bunları görsel olarak yapabileceğiniz ve kontrol altında tutabileceğiniz, yanda gördüğünüz gibi basit bir araç olan Virtual Drive Manager aracını kullanabilirsiniz.

Yüklenişi: Öncelikle programı yüklemek için VDM_Setup.exe (MD5: A208FBA7938AAC9ACC102215F90E6836) dosyasını indirmeniz gerekiyor. Dosyayı indirdikten sonra çift tıklayarak ekrandaki yönergeleri izlemeniz yeterli.

Kullanılışı: Yükleme işlemi bittikten sonra uygulama Masa üstünüzde bir kısayol oluşturacaktır. Uygulamayı çalıştırıp, sanal disklerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.Sanal disk eklemek için aracın en üst kısmında yer alan açılır kutudan sanal disk için kullanılacak sürücü harfini seçip, yolunu da belirttikten sonra "Add" (Ekle) tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Eğer oluşturduğunuz sanal disklerin araç tarafından hatırlanmasını istiyorsanız "Record" (Kayıt) tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Uygulamadaki tuşlar şunlar için kullanılır;
Add: Yeni sanal disk eklemek için kullanılır.
Auto startup: Uygulamanın Windows açılışında otomatik olarak çalıştırılması için işaretlenmelidir.
Remove: Seçili sanal diski sistemden kaldırır.
Record: Oluşturulmuş olan sanal disklerin her uygulama çalıştığında yeniden oluşturulması için kullanılır.
Hide: Uygulamayı saat tepsisine gizler. (Uygulama saat tepsisindeki ikona çift tıklanarak yeniden ekrana getirilebilir.)

Diğer uygulamalar gibi bunu da indirmek, kullanmak ve dağıtmak tamamen ücretsiz, sadece bir teşekkür edip, hayır duası edin yeter.


MD5: A208FBA7938AAC9ACC102215F90E6836 (WDM_Setup.exe)
MD5: 7457AC38BDA92BFDB287271652F0F762 (VirtualDrvMngr.exe)

Not: Tüm Windows işletim sistemlerinde çalışıyor. Ama sadece Windows XP ve Windows 7 (32/64 Bit), Windows 2008'de denendi. Windows 7 için yönetici hakları gerektiriyor.

Not: MD5 kontrolü için bu uygulamayı kullanabilirsiniz.Buradan indireceğiniz hiç bir uygulamayı MD5 kontrolü yapmadan kullanmayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder